Bedrijven van de toekomst, Positive Finance Day 2023

Zesde Positive Finance Day Bedrijven van de toekomst 

 

 Welcome LOW RES

 

 

Welke bedrijven hebben we als samenleving nodig passend bij de uitdagingen van deze tijd? Welk ondernemerschap brengt oplossingen dichterbij, welke bedrijfsstructuur past daarbij en hoe worden medewerkers intrinsiek betrokken? Met als Keynote Sprekers Christine Boland (tijdgeestanalist en innovatiestrateeg) en Jan Jongert (mede-oprichter van Superuse Studios).

 

Deze vragen komen aan bod bij de bijzondere zesde editie van de Positive Finance Day van Dazure en de stichting New Financial Forum. Dit jaar bundelen we kennis, inspiratie en inzichten met twee organisaties uit de nieuwe economie: YouBeDo (het sociale en duurzame alternatief van Bol.com) en We Are Stewards (voorvechter van steward-ownership, een organisatiemodel passend bij de uitdagingen van deze tijd). De zesde editie vindt plaats op woensdag 8 november, Kastanjelaan 2, Leusden. Gastheer dit jaar is ARAG. Je bent welkom vanaf 12.30 uur. Het belooft een bijzondere en interactieve editie te worden.

 

De Positive Finance Day, een event anders dan alle andere events in de financiële sector, laat zien waar het goed gaat in de sector en inspireert waar het beter kan. Dit jaar doen we dat met het thema Bedrijven van de toekomst.  De uitdagingen van deze tijd (klimaat, armoede, polarisatie, onvrede, angst) eisen andere oplossingen (benadering, vormen, gedrag). Hamvraag is: hoe komen we gezamenlijk tot een gezondere samenleving met bedrijven die hieraan voeding geven? Hoe ziet zo’n samenleving eruit, welke rol zouden bedrijven hierin spelen, wat is de functie van financieel dienstverleners en welke stappen gaan we zetten? Laat je inspireren door sprekers en deelnemers en zoek met elkaar naar antwoorden tijdens deze interactieve zesde editie van de Positive Finance Day.

 

Programma 8 november 2023

 

Christine BolandJan JongertMichael van Loenen LOW RESGijsbert Koren 2

 

12.30    Ontvangst bij ARAG, Kastanjelaan 2, Leusden

 

13.00    Welkom Bernard Goede (ARAG)

 

13.10    Opening dagvoorzitters Indra Frishert (Dazure) en Henk Jansen (Expat Mortgages/Söderberg & Partners)

 

13.20    Update stichting New Financial Forum, Willem Vreeswijk

 

13.30    Doorbreek de verbubbeling, Christine Boland

Hoe kan innovatie bijdragen om de verbubbeling te doorbeken en de verbinding tussen mensen onderling, culturen, systemen, organisaties te herstellen? Christine analyseert wat er nu gebeurt, waarom het gebeurt en wat de impact is op de toekomst. Door de tijdgeest te doorgronden en te begrijpen helpt ze mensen, merken en organisaties om de juiste stappen te zetten. Broodnodig omdat we in een doorslaggevend decennium leven. Christine adviseeert topondernemers, organisaties en overheden en is verbonden aan de UVA Academy bij het executive programma The Future of Strategy. Laat je inspireren door haar scherpe en hoopgevende analyse, eerder dit jaar hogelijk gewaardeerd door de 700 bezoekers van het VIP-congres van VVP en CGA.

 

14.15   BlueCity, pionier van een duurzame toekomst, Jan Jongert

Superuse is als architectenbureau een wereldwijde pionier in het toepassen van hergebruik in de bouw. Sinds 1997 zijn bekende voorbeelden gerealiseerd waaronder een speeltuin van afgedankte windmolenwieken en een villa die voor ongeveer 60 procent uit restmateriaal bestaat. Wereldberoemd is BlueCity in Rotterdam, dat zich ontwikkelde van leeg zwembad tot spil van de circulaire economie in Rotterdam en omstreken. Jan Jongert is dit jaar curator van het Nederlands paviljoen van de Architectuurbiennale in Venetië waarin de (beperkende) invloed van onze economie op duurzaam bouwen het hoofdthema is. Laat je meeslepen door het ondernemersverhaal van Superuse met tal van tips voor bedrijven die in hun sector voorop willen lopen met innovaties. Ga mee op reis naar een duurzame toekomst.

 

15.00   Break

 

15.30     Nieuwe ondernemingsvormen: purpose en praktijk, Gijsbert Koren (We Are Stewards) en Michael van Loenen (YouBeDo)

Het model van steward-ownership helpt ondernemers om de focus op de missie en langetermijnswaarde in hun onderneming te borgen. Hoe ziet dit model eruit?  Wat zijn de voordelen voor bestaande en nieuwe bedrijven? Wat levert het de samenleving op? En hoe werkt het in de praktijk? Tips en ervaringen waar iedere organisatie zijn voordeel mee kan doen.

 

16.00    Emma at Work, Mark Boskamp (Dukers & Baelemans)

 

16.30    Breakout-sessies

1. Regeneratieve bedrijfsvoering:  Tools en stappenplan voor een ethsiche bedrijfsvoering, goed voor mens, dier en aarde. Door Jan Jongert (Superuse)

2. Steward-ownership: hoe kan in het DNA van een bedrijf verankerd worden dat de missie centraal staat? Door Gijsbert Koren en Michael van Loenen (resp. We Are Stewards en YouBeDo)

3. Betekenisvol werken in de financiële sector. Door Prya Biharie, Sanne Koolen en Arthur Dekker (resp. voorzitter en leden Young ARAG)

4. Gelijkwaardigheid op de werkvloer aan de hand van het bordspel Let's play equal - The most unfair game in the world. Door Kim Cramer (BR-ND People en Let's play equal)

 

17.15.   De oogst van de dag

 

17.30   Dining & Networking

 

Locatie

ARAG, Kastanjelaan 2, Leusden

Kosten

De entree bedraagt 75 euro, inclusief btw. Leden van de stichting New Financial Forum en genodigden van Dazure, YouBeDo, We Are Stewards en ARAG hebben gratis toegang. Bij een ‘no show’ zonder afmelding volgt een factuur van 75 euro inclusief btw  ten behoeve van de Stichting ALS Nederland.

 

We zien uit naar je komst. Inschrijven kan hier.