Learning experience; wandeling met Li An Phoa (Drinkable Rivers)

Li An Phoa

 

Ecoloog, filosoof en bedrijfskundige Li An Phoa wandelt rivieren af, van bron tot monding. Dit jaar liep ze ruim duizend kilometer langs de Maas en deed ze een burgeronderzoek met ruim 500 scholieren, tal van docenten, journalisten, plaatselijke bestuurders, ondernemers en geïnteresseerden. Door alle connecties en ontmoetingen bracht ze met haar wandeling het hogere doel ‘drinkbare rivieren als indicatoren van gezond leven’ weer een stap dichterbij.

 

Voor meer informatie, zie het interview met Li An Phoa in de herfsteditie 2018 van het New Financial Magazine. In dit interview zegt ze onder meer: “Mijn doel is dat mensen en bedrijven bewuster worden dat de rivier de perfecte indicator zou kunnen zijn van de kwaliteit van onze samenleving en dat iedereen een keuze heeft om een bijdrage te leveren en onze levensaders weer gezonder te maken. Drinkbare rivieren zijn een betere graadmeter van het welzijn van een land dan het Bruto Nationaal Product (BNP). Het BNP is slechts een technisch cijfer. Alles wat wordt geproduceerd en verhandeld, ook bijvoorbeeld pesticides en kernwapens, draagt bij aan het BNP. Wat nu als de drinkbaarheid van een rivier de belangrijkste graadmeter zou worden voor besluitvormers? Dan krijg je andere doelstellingen, worden er andere beslissingen genomen. Onze economie is immers afhankelijk van en ingebed in ons ecologisch systeem. Iedereen is afhankelijk van het stroomgebied van een rivier en juist daarom kan er een grote betrokkenheid ontstaan. Bovendien is de waterkwaliteit simpel te meten. Om dat te benadrukken, voer ik tijdens mijn wandeling het burgeronderzoek ook uit met kinderen.”

 

Unieke ervaring

 

Wil je zelf een unieke wandeling ervaren met Li An Phoa? Dat kan! Speciaal voor geinteresseerden deelt ze op vrijdag 23 november tussen 14.00 uur en 18.00 uur haar ervaringen en inzichten tijdens een wandeling langs de Kromme Rijn.

 

Locatie: De Veldkeuken Oud Amelisweerd, Koningslaan 11a, 3981 HD Bunnik

 

Inloop: vanaf 13:30

 

Wandeling: 14:00 – 16:30

 

Aangeklede borrel: 16:30 – 17:30

 

Kosten: 75 euro ex btw. Uw bijdrage komt volledig ten goede aan Drinkable Rivers.

 

Je kunt je bovenaan deze pagina aanmelden.