NFF Duivelse dilemmatraining

 Op 14 juni organiseert de stichting New Financial Forum samen met Björn Bierhaalder (Make Change Happen), company purpose coach Tamara Ronteltap en rechtsfilosoof en ethicus Patricia Wouda een duivelse dilemmatraining in het insuranceLAB van het Verbond van Verzekeraars.

 

Argumenten moet men wegen, niet tellen.

(Cicero, Romeins staatsman, 106 – 43 v. Chr.)

 

 

Elk bedrijf, elke organisatie en elk individu staat dagelijks voor kleine en grote dilemma’s. Bedrijven behoren de belangen te behartigen van zowel medewerkers, klanten, aandeelhouders en de samenleving als geheel. Soms sta je voor een duivels dilemma. Wat doe je als er besluiten moeten worden genomen waar je niet achter staat? Welke afwegingen maak je zelf als het gaat om lange- en kortetermijndoelstellingen? En hoe kun je na een besluit jezelf in de spiegel aan blijven kijken en anderen in hun ogen? Deze praktische sessie geeft concrete handvatten die je de volgende dag kunt toepassen in de praktijk.

 

Het programma

 

Het onderwerp Ethische Dilemma’s wordt ingeleid door Björn Bierhaalder (www.mch-consultancy.nl). Invalshoek: de persoonlijke verantwoordelijkheid in relatie tot individuele keuzes die al dan niet bijdragen aan een betere financiële sector. Bierhaalder is vijftien jaar werkzaam in deze sector en ondersteunt sinds 2010 met Make Change Happen verzekeraars en adviseurs in hun transitie naar meer klantgerichtheid. In april en mei geeft hij aan de VU Amsterdam het werkcollege ‘System dependency and responsibility in finance’ onder leiding van Hoogleraar Bedrijfsethiek Johan Wempe. Beide zijn Ambassadeur van het New Financial Forum.

 

Tamara Ronteltap (http://purpose.coach/) en Patricia Wouda (www.patriciawouda.nl) geven een duivelse dilemmatraining. Het waarmaken van beloften is doorslaggevend voor de geloofwaardigheid van ieder bedrijf. En de werkelijkheid kan weerbarstig zijn. Er zijn taaie vraagstukken die niet op te lossen zijn met een gedragscode, de compliance-afdeling of met richtlijnen: je móet kiezen tussen twee kwaden. Hoe doe je dat? In zeven stappen leiden Ronteltap en Wouda je naar een weloverwogen besluit waarbij je ook gemoedsrust zult ervaren.

Datum: donderdag 14 juni 2014

 

Locatie: insuranceLAB van het Verbond van Verzekeraars, Bordewijklaan 2 Den Haag 

 

Inloop: vanaf 13:30

 

Workshop: 14:00 – 16:30

 

Borrel & napraten: 16:30 – 18:00

 

Kosten: Ambassadeurs gratis, niet-Ambassadeurs 75 euro ex btw.

 

 

Je kunt je bovenaan deze pagina aanmelden.