New Financial Inspiration, oktober 2012, Arnhem

Ambassadeurs op safari in Burgers Zoo

Een van de doelstellingen van het New Financial Forum is 'nieuw' leiderschap in de financiële sector te stimuleren. Rondom dit thema organiseerde Avéro Achmea, in overleg met Willem Vreeswijk, een inspirerende sessie in Burgers' Zoo in Arnhem.

 

Op woensdagmiddag 24 oktober nam Alan McSmith, wilderness guide, ons mee op een persoonlijke trail. Zijn ervaringen vanuit o.a. de Okavango Delta in Botswana bieden naast mooie verhalen ook aanknopingspunten op het gebied van leiderschap. Avéro Achmea werkt inmiddels een aantal jaren samen met Alan McSmith en onze ervaringen tot nu toe vallen in de categorie 'bijzondere ontmoetingen'.


"Waarom heeft een mens twee oren en één mond? Om twee keer zoveel te luisteren als zelf aan het woord te zijn." Dit was een van de lessen hoe je als financieel dienstverlener de klant centraal kan stellen. De les is van de Zuid-Afrikaanse wildernisgids Alan McSmith. Tijdens de vierde New Financial Inspiration nam hij de Ambassadeurs van het New Financial Forum mee op een trail door de Afrikaanse bush. Het werd ook een reis naar binnen.
 

Avéro Achmea hoopt met de trails van McSmith in Nederland vooral te bereiken dat medewerkers zich bewust worden van hun persoonlijke drijfveren, Want de juiste persoonlijke betrokkenheid bij de nieuwe financiële wereld is cruciaal wil de vernieuwing slagen. "Mensen gaan veel beter zien wat en waarom ze het doen", zei topman Jack Hommel. Sommige mensen besluiten dat ze niet de juiste drijfveren hebben bij de missie van de verzekeraar (bijdragen aan het duurzame succes van het intermediair) en gaan weg. Maar Hommel kent ook voorbeelden van medewerkers bij wie het naar binnen keren ook sterk doorwerkt in het privéleven. Overigens niet per se door een McSmith-trail, want Avéro Achmea ontplooit meer initiatieven om het juiste elan bij de medewerkers te krijgen, zoals sessies waarbij medewerkers aanschuiven bij een directeur aan de keukentafel.