Positive Finance Day, 31 oktober 2019

Gewoon... Doen! Betekenis in de praktijk. Dat is dit jaar het thema van de Positive Finance Day, dé kennis-, netwerk- en inspiratiedag voor financieel dienstverleners met een hart voor de zaak en passie voor betekenisvolle innovatie. De Positive Finance Day, een initatief van de stichting New Financial Forum en Dazure, laat zien wat er wél goed gaat in de financiële sector en inspireert hoe het beter kan. Met absolute topsprekers, de uitreiking van de Positive Finance Award en dit jaar De Goudse als gastheer.

 

GewoonDoen

 

Gewoon…. Doen! is een combinatie van ‘doe maar gewoon’ en ‘doe het goede’. Juist omdat dit vanzelfsprekend zou moeten zijn. Deze vierde Positive Finance Day staat volledig in het teken van het doen. Het gaat dus niet om je missie, maar om wat je laat zien.  In hoeverre zijn je medewerkers bezig met zinvol werk? Waar hebben je klanten echt baat bij? Wat draag je concreet bij aan een betere samenleving? En welke leiders passen bij de uitdagingen van de huidige tijd.


Jouw programma (onder voorbehoud)

 

12.30 – 13.00     Ontvangst met een broodje

 

13.00 – 13.15     Welkom dagvoorzitter Indra Frishert (Dazure)

 

13.15 – 13.30     Gewoon… Doen! in de financiële sector. Willem Vreeswijk (stichting New Financial Forum en VVP). Wat is eigenlijk gewoon, waarom vinden we dat en waarom handelen we er lang niet altijd naar?

 

13.30 – 14.05     Leiderschap = een formule. Astrid Elburg (Elburg Consultancy). Onderwijsconcepten gaan uit van kennisoverdracht en toepassing, onontbeerlijk voor de inhoudelijke bagage van een professional. Een hedendaagse leider is wendbaar, stuurt op impact,  denkt in toegevoegde waarde en betekenis. De combinatie van rationele kwaliteiten en een relationele, holistische, ontwikkeling in de breedste zin des woords zijn onontbeerlijk.

Astrid Elburg is organisatie adviseur, trainer in ethisch leiderschap, toezichthouder en commissaris.  Daarnaast is zij honoursdocent bij de faculteit Sociale Wetenschappen van de VU. Vorming in Vloeibare tijden, over 21e C behaviour.

 

14.05 – 14.20     Eerste ronde nominaties Positive Finance Award 2019 Go Viral: Perfect Day Cyber Sercurity en de huurverklaring van BLG wonen

 

14.20 – 14.55     Geen tijd te verliezen voor de betekeniseconomie. Kaj Morel (Zaak van Betekenis). Oneindige economische groei als oplossing voor alles? Individuele hebzucht als belangrijkste menselijke drijfveer? Bedrijven die ten koste van alles winst moeten maken? Verbaas jij je ook over de vanzelfsprekendheid waarmee we bepaalde ideeën over onze economie blijven aannemen als de beste ideeën om onze samenleving op te baseren? Morel vertelt een ander verhaal over onze economie. Morel is pionier van de betekeniseconomie, identiteitsmarketingexpert, auteur van Tijd voor de Betekeniseconomie en lector New Marketing aan de Avans University of Applied Sciences.

 

14.55 - 15.20      Gewoon… Doen! op het Marktplein. Maak kennis met inspirerende voorbeelden uit de financiële sector. Maak onder meer kennis met het werk van de Stichting Over Rood, de Scale of Sgnificance, MLF Junior, Jos Claessens met haar boek Bewust Leiderschap, Tikkie van ABN Amro, onderga ter plekke een Scan Coaching en ontmoet de genomineerden van de Positive Finance Award.

 

15.20 - 15.55     Gewoon… Doen! in de praktijk: Pleun Lauwerier (Country Manger Ben & Jerry Benelux). Ben & Jerry’s maakt super heerlijk ijs, gaat voor duurzame financiële groei, draagt op een innovatieve manier bij aan een betere, socialere wereld en daagt klanten uit ook mee te bouwen. Een prachtig voorbeeld is de in 1982 opgerichte Greyston Bakery in New York. Leer meer over de waarden van Ben & Jerry, de innovatieve projecten en de Ice-Academy die nieuwkomers helpt bij het opzetten van hun eigen bedrijf.


15.55 – 16.10    Tweede ronde nominaties Positive Finance Award 2019 Proven: Bright Pensioen, PCAF en Phenix Capital

 

16.10 - 16.45     Gewoon… Doen! in de praktijk.  Amba Zeggen (Risk & Governance). Voorbeelden uit de praktijk van bedrijven die laten zien dat het echt anders kan én commercieel succesvol zijn. Na haar succesvolle presentaties op eerdere Positive Finance Days volgen nu meer goede voorbeelden uit de financiële sector waar we ons aan kunnen spiegelen. Inspiratie gegarandeerd. Amba Zeggen motiveert en inspireert financieel dienstverleners het anders te doen. Naast haar advieswerk is Amba programma directeur van de Postmaster Actuarial Practice Cycle aan de UvA Amsterdam Business School en verzorgde ze wekelijks commentaar op het financieel en economisch nieuws bij radio EenVandaag.

 

16.45 – 17.00    Wrap-up van Jaap Godrie (ontwerpen & Rembrandt-kenner)

 

17.00 – 20.00    Aangeklede borrel


Meld je bovenaan deze pagina aan. Deze netwerk- kennis- en inspiratiedag is voor Ambassadeurs van de stichting New Financial Forum gratis bij te wonen. Niet-Ambassadeurs van de stichting betalen 75 euro, exclusief btw.

 

Locatie: De Goudse, Bouwmeesterplein 1, 2801 BX Gouda

 

Inschrijven:www.newfinancialforum.nl