NFF-filmclub: The Twelve

 

Exclusief voor de Ambassadeurs van het New Financial Forum

 

NFF-filmclub: The Twelve: inheemse wijsheden en ont-moeten in het bos

 

foto atelier Amelisweerd

 

Na de vertoning van de films BoomBustBoom en Normal is over vertoont de stichting New Financial Forum, exclusief voor Ambassadeurs van het forum, op 29 september de indrukwekkende documentaire The Twelve van regisseurs Lucy Martens en Olivier Girard. De vertoning vindt plaats op een unieke locatie en in een unieke setting. Namelijk in het atelier van levenskunstenaar Menno Stom, het voormalige koetshuis midden in natuurgebied Amelisweerd (bij Utrecht). De avond wordt begeleid door Menno en documentair filmmaker Jeppe van Pruisen.

 

In de documentaire The Twelve komen twaalf ouderen aan het woord die diep inzicht geven in oude wijsheidstradities. Ze delen belangrijke inheemse wijsheden, waar we, juist in deze uidagende tijden, ons voordeel mee kunnen doen. De film nodigt uit na te denken over ons gedrag en onze gemoedstoestand en neemt ons mee naar een nieuwe wereld die de inheemse wijzen hebben gecreëerd. Trailer: https://vimeo.com/362068799

 

Menno en Jeppe nodigen je uit om op een hele bijzondere plek van deze documentaire te komen genieten. “We moeten al zoveel, de hele dag door, dag in dag uit, jaar in jaar uit. Moeten we niet vaker ont-moeten? Zouden we niet vaker stilstaan om vooruit te komen? De twaalf geïnterviewde inheemse wijzen in deze documentaire lijken veel tijd in te ruimen om stil te staan. Uit die stilte en rust verrijst hun wijsheid”, aldus Menno en Jeppe die er naar uitzien om de Ambassadeurs van het New Financial Forum welkom te heten.

 

Datum: 29 september 2020, 17.30 - 21.00 uur

 

Programma:

  • 17.30 uur: Ontvangst en welkom door Menno en Jeppe bij de brug over De Kromme Rijn naast het Museum Oud-Amelisweerd/De Veldkeuken (auto parkeren bij P ‘MOA’, Provincialeweg 124, 3981 AT Bunnik).
  • 17.45 uur: Wandeling oor Amelisweerd naar het atelier (wandelschoenen aanbevolen, houd rekening met het weer)
  • 18.00 uur: Aankomst atelier. Menno vertelt iets over het Koetshuis. Daarna eenvoudige maaltijd (slow & homemade vegetarisch, zoveel mogelijk lokaal geproduceerd.
  • 18.30 uur: Vertoning documentaire The Twelve
  • 20.00 uur: Pauze
  • 20.15 uur: Ruimte voor dialoog onder leiding van Menno en Jeppe
  • 21.00 uur: Einde


De avond is kosteloos voor Ambassadeurs van het Forum. Inschrijven verplicht. In verband met de RIVM-richtlijnen is er plek voor maximaal vijftien Ambassadeurs. Inmiddels hebben zich vijftien mensen ingeschreven. Wie zich nu nog aanmeldt, komt op een wachtlijst te staan.

 

Routebeschrijving naar Atelier Amelisweerd

Adres: Koetshuis op landgoed ‘Nieuw Amelisweerd’ Koningslaan 1a 3981HD BUNNIK. Parkeer op de parkeerplaats van Oud Amelisweerd - MOA. Volg te voet de bordjes ‘Nieuw Amelisweerd’. Het atelier is gevestigd in het koesthuis.

 

 

 

The twelve poster