Winnen, verliezen, opstaan en weer doorgaan

De gevolgen van COVID-19 voor het mkb en de rol van adviseurs  

 

Advertentie ondernemerseventhoofdplaatje


Winnen, verliezen, opstaan en weer doorgaan


Tijdens het webinar ‘Winnen, verliezen, opstaan en weer doorgaan’ van dinsdag 6 april van 15.00 uur tot 16.15 uur staan de verstrekkende gevolgen van COVID-19 voor het mkb centraal. Dit webinar brengt de mogelijkheden in kaart die de financiële sector heeft om zich aan te sluiten bij maatschappelijke organisaties die het mkb in zwaar weer ondersteunen en gaat in op de specifieke rol die financieel adviseurs kunnen innemen om deze ondernemers te ondersteunen.

 

Het webinar wordt georganiseerd door de stichting New Financial Forum en Avéro Achmea in samenwerking met ondernemers Jacqueline Zuidweg, Ralph van Dam en Owen de Vries.

Gastheer Jack Hommel (Achmea-directeur) opent om 15.00 uur het webinar en geeft onder meer inzicht in de tool Geldfit Zakelijk, de gratis online test waarmee ondernemers en zzp-ers kunnen inzien hoe zij er financieel voor staan en waar ze terecht kunnen voor hulp.


Robert de Ruiter, directeur Commercie Univé Formule, licht toe waarom Univé Geldfit Zakelijk heeft omarmd en hoe dit werkt in de praktijk.

 

Jacqueline Zuidweg (directeur van Zuidweg & Partners en initiatiefnemer van MKB Doorgaan) laat zien waar ondernemers in zwaar weer terecht kunnen. Zij heeft de afgelopen 24 jaar met haar team al ruim 40.000 ondernemers bijgestaan. Haar missie is het taboe op financieel falen door ondernemers te doorbreken.

 

Owen de Vries (zelfstandig bedrijfsadviseur en auteur van Ondernemers Vlieger laat zien welke tools ondernemers ter beschikking hebben om te kunnen overleven als onderneming. Bovendien kent hij met twintig jaar werkervaring bij ABN Amro (onder meer Bijzonder Beheer) de klappen van de ondernemerszweep.  

 

Ralph van Dam (zelfstandig ondernemer en werkzaam bij Centraal Beheer) pleit voor veel meer openheid over tegenslag. Volgens hem zijn de belangrijkste lessen te trekken uit tegenslag en dienen we juist deze lessen veel meer met elkaar te delen. In zijn boek Langs de Afgrond beschrijft hij zijn zakelijk ingrijpend faillissement dat hem en zijn familie letterlijk tot het randje van de afgrond bracht.

 

Dit webinar geeft niet alleen tools om ondernemers bij te staan, maar pleit tevens voor (meer) ondersteuning vanuit de financiële sector om het mkb ook bij tegenslag bij te staan.

 

Het webinar sluit nauw aan bij een recente gezamenlijke oproep van ministeries, verzekeraars, banken, brancheorganisaties, maatschappelijke organisaties en H.M. Koningin Máxima om de handen ineen te slaan voor een schuldenvrij MKB. Meer informatie op de website van SchuldenLab.nl en/of via deze impressie.

 

Wees van harte welkom bij dit ondernemerswebinar en meld je nu aan!

 

Datum: 6 april 2021

Duur: 15:00 – 16:15

 

Inschrijven bovenaan deze pagina.