Henry Mentink

Voorzitter UNO-foundation Veerhuis

Veerhuis

   

Mijn personal statement

In 2014 kreeg ik het idee om, na mijn geslaagde actie voor het opzetten van het eerste deelauto bedrijf in Nederland (MyWheels), me te richten op het delen van de hele Aarde. Een ambitieus plan en dat ik heb toen maar even laten rusten.
Vervolgens zette begin 2019 zette alles in beweging met het idee om de hele Aarde op de Werelderfgoedlijst te zetten. En daar begint nu wat moois te ontstaan ook in de eerste contacten richting de UNESCO. We gaan immers inzien dat de Aarde geen verdienmodel is maar een dienmodel.

Maar ja. . . met alleen mooie verhalen kom je er niet; zegt men dan. Daar zit wat in. Ik heb dat ook ervaren met het opzetten van MyWheels. Je moet eerst iets laten zien. Het begon toen met één deelauto en drie deelnemers in 1993; nu inmiddels uitgegroeid tot meer dan 80.000 deelnemers.

We zijn nu een actie begonnen om de grond onder het Veerhuis te gaan delen. Wij hebben als Stichting in 2015 het Veerhuis + grond gekocht en we willen nu graag die grond delen met zoveel mogelijk mensen (inmiddels meer dan 100).

Waarom? Om te zorgen dat dat stukje grond nooit meer verkocht wordt en speculatie in grond voorkomt. De Aarde is geen verdienmodel maar een dienmodel.
Het zal daarvoor overgedragen worden aan de Stichting Grond van Bestaan die statutair vastgelegd heeft het nooit meer te verkopen. Jij kunt ook meedoen en wordt dan ambassadeur van de Aarde.
Lees alles er over en doe ook mee op: https://www.veerhuis.nl/aarde/

 

Recente posts

  • Henry Mentink

    Het omgekeerde basisinkomen

    In 2035 tekent Ad Broere het volgende verslag op van Henry Mentink over het basi...

  • Henry Mentink

    PACHTPRIJS VOOR BOEREN VEEL TE HOOG

    OPBRENGST VAN EEN BOER GAAT VOOR 70% NAAR DE EIGENAAR VAN DE GROND Zonnehoeve...